Вступна компанія до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів
опубліковано 03 липня 2020 року о 10:15

Система військової освіти інтегрована до загальнодержавної системи освіти. Вступну кампанію 2020 року організовано згідно з вимогами законів, умовами прийому до вищих навчальних закладів у поточному році, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки.

До мережі вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти входить 2 університети, 4 академії, 6 військових інститутів, 3 коледжі сержантського складу, 1 відділення та 33 кафедри військової підготовки, 10 кафедр військової медицини та 3 військових ліцеї. Три заклади мають статус «Національний».

Терміни підготовки становлять – 2,5 року на здобуття ступеня освіти «фаховий молодший бакалавр», 4 роки – «бакалавр» за усіма спеціальностями, 1,5 року – «магістр».

У військові коледжі цього річ можна вступити без ЗНО

На навчання прийматимуть осіб віком із 17 років у рік вступу до 30 років, які здобули повну загальну середню освіту з-поміж цивільної молоді, випускників військових або військово-морських ліцеїв і ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою та військовослужбовців контрактної та строкової служби. Також здобувати освіту зможуть резервісти і військовозобов’язані з повною загальною середньою освітою.

Вступники з числа цивільної молоді та резервістів будуть брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань.

Крім надання сертифіката (сертифікатів) Українського центру оцінювання якості освіти або складання вступних іспитів з конкурсних предметів, кандидати обов’язково проходять психологічне обстеження, оцінювання рівня фізичної підготовленості та медичний огляд.

Порядок подачі документів

Особи з числа цивільної молоді, які виявили бажання вступити на навчання до ВВНЗ або ВНЗ ВНП, в період з 01 січня до 20 липня подають особисто заяву до Апостолівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, до якої додають такі документи:

  • автобіографія;
  • копія документа державного зразка про повну загальну середню освіту (здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень), на основі якого здійснюється вступ, і додатка до нього;
  • шість кольорових фотокарток розміром 3×4 см;
  • копії документів, які відповідно до чинного законодавства встановлюють право на пільги при вступі до ВВНЗ (ВНП ЗВО);
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;
  • два поштових конверти з марками і заповненими особисто адресою проживання та адресою районного (міського) військового комісаріату, де вступник перебуває на військовому обліку;
  • копія документа, що посвідчує особу та громадянство (паспорт), військовий квиток або посвідчення про приписку.

Вступники, які зареєстровані на тимчасово окупованій території АР Крим, у Донецькій та Луганській областях і тимчасово проживають за їхніми межами, у разі неможливості оформлення особової справи у військовому комісаріаті за місцем проживання мають право подати заяву на вступ безпосередньо до приймальної комісії ВВНЗ. Оформлення особових справ таких вступників здійснюється безпосередньо у ВВНЗ.

Терміни проведення вступних випробувань

Терміни проведення вступних випробувань до всіх ВВНЗ та ВНП ЗВО – з 01 по 18 серпня включно.

Поза конкурсом цього року зможуть вступати до військових вишів особи, в яких один із батьків або усиновлювачів був військовослужбовцем, який загинув або був визнаний судом безвісти зниклим під час виконання обов’язків військової служби. Цією пільгою, відповідно до положень Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», можна скористатися впродовж трьох років після здобуття загальної середньої освіти. Також поза конкурсом мають право вступати до військових вишів учасники бойових дій (на території інших держав) та члени їх сімей. Це передбачено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Крім того, діятиме і цільовий прийом до військових вишів, так звана квота. Право зарахування на навчання до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів на підставі цільового прийому буде надано вступникам з-поміж військовослужбовців військової служби за контрактом. Для них встановлена квота в кожному виші в розмірі 10% від загального обсягу прийому за кожною спеціальністю підготовки.

Для вступників з-поміж випускників військових ліцеїв і ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою встановлено квоту – 12% від загального обсягу прийому. А вступники з осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України, та особи, місцем проживання яких є територія проведення ООС, матимуть квоту в кожному ВВНЗ у розмірі 3% від загального обсягу прийому за кожною спеціальністю підготовки.

Вищі військові навчальні заклади – замовники на підготовку військових фахівців:

1.Національна Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів);

2.Військова академія (м. Одеса);

3.Військовий інститут танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» ( м. Харків);

4.Харківський Національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба( м. Харків);

5.Кафедра військової підготовки Національного авіаційного університету( м. Київ);

6.Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації Національного технічного університету «Київський Політехнічний інститут» ( м. Київ);

7.Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова;

8.Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка( м. Київ);

9.Військово-юридичний факультет Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого ( м. Харків);.

10. Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська Морська Академія»;

11.Кафедра військової підготовки Одеського Державного екологічного університету (м. Одеса);

Термін навчання -5 років , форма навчання –курсант, рівень-бакалавр

Військові коледжі сержантського складу

1.Військовий коледж сержантського складу Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

2.Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації м. Полтава

3.Військовий коледж сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного м. Львів.

4.Відділення військової підготовки Морехідного коледжу технічного флоту національного університету “Одеська морська академія”

Термін навчання -2,5 роки, форма навчання –курсант, рівень-молодший спеціаліст

Уся необхідна інформація для абітурієнтів розміщена на сайтах вищезазначених навчальних закладів.

У Апостолівському РТЦК та СП створено групу з проведення професійної діагностики кандидатів, відібраних на навчання у вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів, яка забезпечує координацію діяльності органів освіти, ВВНЗ та ВНП ЗВО з питань проведення заходів вступної кампанії у 2020 році, контактний телефон якої: (096) 710-87-76, (093) 155-39-53 інструктор відділення рекрутингу та комплектування Апостолівського РТЦК та СП молодший сержант Новіков Антон Олександрович!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux