Заяви-розрахунки за лікарняними через ізоляцію від COVID-19 подаються окремо
опубліковано 24 червня 2020 року о 13:21

Для отримання фінансування від Фонду соціального страхування України допомог за лікарняними листками, виданими у зв’язку з ізоляцією від COVID-19, страхувальники (роботодавці) мають формувати окремі заяви-розрахунки, до яких не включаються лікарняні з інших причин непрацездатності.

Так, у разі подання працівниками лікарняних листків із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11», на їх підставі формується окрема заява-розрахунок, до якої необхідно включати лише зазначені листки непрацездатності.

При формуванні такої заяви-розрахунку роботодавець у Додатку 1.1 у колонці 10 вказує причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19.

За лікарняними листками, виданими з інших причин, формується заява-розрахунок на загальних підставах.

Нагадаємо, усі застраховані особи мають право на компенсацію від Фонду соціального страхування України втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19. Виплата такої допомоги здійснюється на підставі відповідного листка непрацездатності, її розмір становить 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу.

Водночас, для медичних працівників ФССУ компенсує втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу.

Фонд направив 866 млн грн на підвищені щомісячні страхові виплати за квітень

28.05.2020

Фонд соціального страхування України профінансував надання щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей за квітень 2020 року у повному обсязі.

Виплати отримали 205,4 тис. осіб, з яких потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань 195,7 тис. осіб, а також осіб, які мають право на виплати в разі смерті потерпілого – понад 9,7 тисяч.

Загальна сума нарахувань Фонду за цим напрямом за квітень склала 865,8 млн гривень, зазначені виплати було профінансовано у збільшеному розмірі відповідно до проведеного перерахунку на коефіцієнт 1,11.

Нагадаємо, розмір щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей відповідно до рішення Уряду було збільшено на 11% з 01 березня 2020 року.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux