Виховна година «Молодь за життя без СНІДу» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом
опубліковано 30 листопада 2018 року о 13:56

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом почали відзначати з 1988 року. Тоді міністри охорони здоров'я всіх країн закликали до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією про ВІЛ/СНІД. З того часу цей день відзначається щороку. Він став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

Молодь повинна знати про загрозу, пов’язану з поширенням цієї хвороби, та цінувати найдорожче, що є в житті – здоров’я. «Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом 20 листопада 2018 року в КЗК «Апостолівська міська бібліотека» відбулася виховна година «Молодь за життя без СНІДу», на яку було запрошено учнів груп 14КСО та 25КУХ ДПТНЗ «Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів» (викладач історії та права О.П.Отирко) та соціальних працівників громадської організації «Древо життя». Організувала та провела захід бібліотекар кафедри юнацтва Людмила Зінов’єва, яка розповіла присутнім про ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) та СНІД (синдром набутого імунодефіциту), поширення епідемії та статеві стосунки серед молоді, методи боротьби зі СНІДом та досягнення сучасної медицини, дискримінацію щодо ВІЛ-позитивних людей та міжнародний символ боротьби зі СНІДом – «Червону стрічку», Берлінську алею кам’яних плит «Роздолля роздумів» із вирізьбленими на них прізвищами відомих успішних людей, які стали жертвами СНІДу та сумні статистичні дані. Учні розширили свої знання про небезпеку епідемії ВІЛ\СНІДу та дізналися, що за інформацією ООН, за минулих п'ять років виявлені випадки зараження ВІЛ зменшились на 20%. Натомість, в Україні цей показник досі високий. За період 1987–жовтень 2018рр. в Україні офіційно зареєстровано 330 415 випадків ВІЛ-інфекції, у тому числі 109 437 випадків захворювання на СНІД та 47 646 випадків смерті від захворювань, зумовлених СНІДом (згідно оперативної інформації державної установи "Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України").

З великим інтересом молодь слухала Валентину Прибильську та Оксану Махіну, які провели профілактичну бесіду про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається, звернули увагу присутніх на соціальні наслідки наркоманії та озвучили цифри захворювань на ВІЛ/СНІД по Апостолівському району. Учні отримали від соцпрацівників ГО «Древо життя» засоби контрацепції бар'єрного типу, які використовуються для запобігання захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ) та соціальну газету «Не улетай!» з корисною, правдивою та об’єктивною інформацією щодо проблем наркоманії, ВІЛ/СНІДу та порадами професіоналів. Протягом заходу ведучі наголошували на необхідності кожної людини усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної недуги, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю. Протягом заходу інженер-програміст КЗК «АМБ» Андрій Коваль продемонстрував відеоматеріали «Шляхи інфікування ВІЛ», «Наркотики та їх вплив на людину», «ВІЛ-СНІД»,«СНІД – не вирок», які ще раз підтвердили, що тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику, нашої поведінки залежить наше здоров'я.

Проведений захід – символ співчуття, підтримки та надії на майбутнє без СНІДу, а також прагнення привернути увагу молоді, поінформувати громадськість про шляхи передачі ВІЛ і наголосити на необхідності проходження тестування. Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

Директор КЗК «АМБ» В.Є.Лимаренко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux