У Кам’янському виявили несанкціоновані газопроводи: крадіям блакитного палива загрожують великі нарахування
опубліковано 23 липня 2020 року о 09:13

Протягом липня фахівцями Кам’янського відділення АТ «Дніпропетровськгаз» було виявлено 2 випадки несанкціонованого відбору газу, шляхом врізання в газопровід перед приладом обліку. Замурований в стіну газопровід підключався перед вхідним патрубком до лічильника і з'єднувався вже з газовикористовуючим обладнанням після лічильника.

Загалом з початку року на Дніпропетровщині таких випадків було зафіксовано 14, ще 103 споживача природного газу здійснювали махінації з лічильниками.

«За даними порушеннями було проведено донарахування на суму понад півтора мільйона гривень. При наявності необлікованого природного газу ми повинні виконати донарахування, які можуть представляти надвеликі суми. Одне з таких нарахувань склала понад 500 тисяч гривень », - повідомляє Олександр Товмач, в. о. директора комерційного АТ "Дніпропетровськгаз".

Найчастіші порушення — втручання у роботу газових лічильників, зрив або пошкодження пломб на запірних пристроях, інвентарних заглушок, несанкціоноване відновлення газоспоживання, а також несанкціоноване підключення газових приладів, внаслідок якого перевищується діапазон обчислення вузла обліку.

При виявленні факту втручання до газорозподільних мереж саме споживач буде змушений оплатити вартість експертизи та відшкодувати завдані збитки. Розрахунок суми відшкодування відбувається індивідуально для кожного окремого випадку відповідно до вимог Кодексу газорозподільних мереж. У разі несплати збитків справа передається до суду. У такому випадку споживачеві, окрім суми компенсації, доведеться заплатити й судові витрати.

Власники газифікованих домоволодінь мають пам’ятати, що будь-які маніпуляції із газорозподільною системою або ж залучення до таких робіт сторонніх осіб можуть призвести до нещасних і навіть смертельних випадків.

АТ «Дніпропетровськгаз» застерігає споживачів від небезпечних дій, аби крадіжка газу не стала фатальною. А також звертається до усіх небайдужих мешканців Дніпропетровщини, якщо Вам відомо про факти незаконного споживання природного газу просимо повідомляти за номером Контакт-центру: 067 00 90 104.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux