Що треба знати про новий коронавірус?
опубліковано 20 березня 2020 року о 11:57

Яка ситуація в Україні?

Увага: Постановою Кабінету Міністрів України з 18 березня по 3 квітня введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також з 17 березня робота метрополітенів.

Увага: з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових заходів (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших), у яких бере участь понад 10 осіб.

Увага: На сьогодні ліків для лікування чи профілактики коронавірусу COVID-19 не існує. Не довіряйте шахраям, які пропонують їх придбати, і не вживайте сумнівних препаратів. У разі підтвердження наявності коронавірусу лабораторними дослідженнями пацієнту в ізоляції надається симптоматичне лікування.

Читати детальніше в офіційному в Telegram

Чи є в Україні зареєстровані випадки захворювання на COVID-19?

Станом на 19 березня в Україні зафіксовано 26 випадків COVID-19:

Чернівецька (15),

Житомирська (2),

Дніпропетровська (2),

Київська (2),

Донецька (1),

Івано-Франківська (1)

м. Київ (3).

Скільки людей перевірено на коронавірус?

Всього з початку 2020 року надійшло 316 повідомлень про підозру на коронавірус. Кількість летальних випадків від коронавірусу в Україні? Станом на 19 березня в Україні зафіксовано три смерті людей, інфікованих коронавірусом.

Наскільки COVID-19 небезпечний?

20% від усіх випадків захворювань, викликаних новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими і лише близько 3% потребують реанімаційних заходів.

Скільки триває інкубаційний період?

За рекомендацією ВООЗ, термін спостереження за особами, які контактували з пацієнтами з підтвердженою інфекцією, становить 14 днів.

Чи готова Україна?

Так. В Україні близько 12-ти тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5-ти тисяч медперсоналу. В українських лікарнях є інфекційні бокси.

Скільки в Україні апаратів штучного дихання?

В Україні тільки в інфекційних лікарнях 605 апаратів штучного дихання. Цього достатньо. За потреби будуть залучені апарати штучного дихання з інших лікарень.

Що з захисними костюмами? Масками дійсно не обійтися?

Україна забезпечена достатньою кількістю засобів індивідуального захисту. Медична маска допомагає обмежити поширення вірусу, якщо ви захворіли.

Чи є в Україні тест-система для виявлення нового коронавірусу?

Україна закупила тест-систему для виявлення нового коронавірусу. Тест-система та реагенти розраховані на обстеження 960 осіб, чого вистачить до моменту отримання чергових реагентів.

Які обмеження запроваджено через коронавірус?

Як працюватиме громадський транспорт?

З 18 березня по 3 квітня заборонено перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах на міських маршрутах

Чи працюватиме метрополітен?

З 17 березня по 3 квітня перевезення пасажирів метрополітеном в Києві, Харкові та Дніпрі заборонено.

Чи працюватиме міжміське сполучення?

Заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

Чи працюватимуть продуктові магазини, аптеки, АЗС, банки?

Так, торгівля продуктами, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами дозволена. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

Як працюватимуть кафе, ресторани, спортклуби?

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, фітнес-центри, заклади культури тимчасово припиняють свою роботу. Дозволена адресна доставка.

Які обмеження на проведення масових заходів?

З 17 березня заборонено проведення усіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

Чи будуть проводити в лікарнях заплановані операційні втручання?

Медзаклади тимчасово припинять планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових. МОЗ доручено максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Як працюватимуть навчальні заклади?

З 12 березня до 3 квітня припинено навчання в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти.

За інформацією https://covid19.com.ua/


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux