Розмір щомісячних виплат потерпілим на виробництві зріс на 11,7%
опубліковано 25 червня 2020 року о 13:34

За підсумками січня–квітня середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування України для осіб, які постраждали внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають на них право в разі смерті потерпілого, виріс на 11,7% та склав 3 657,75 гривень. Середній розмір щомісячної виплати для потерпілих на виробництвах вугільної галузі становить 5 003,34 гривень.

ФССУ здійснює страхування понад 12 млн працюючих на випадок травм і захворювань, отриманих під час виконання службових обов’язків. Зокрема, у разі стійкої втрати працездатності через виробничі причини Фонд здійснює щомісячні страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня втрати працездатності. Виплати фінансуються до повного відновлення працездатності або впродовж усього життя.

Сьогодні в Україні майже 205,5 тисяч таких осіб і членів їх сімей, які кожного місяця отримують від Фонду виплати. 89,3 тисяч з них – потерпілі на виробництвах вугільної галузі та їх родини.

Загалом упродовж чотирьох місяців 2020 року Фонд соціального страхування України направив 2,8 млрд гривень на щомісячні страхові виплати потерпілим і їх родинам, з яких 1,6 млрд гривень – на щомісячні виплати потерпілим шахтарям і членам їх сімей. Видатки за цим напрямом зросли на 119,2 млн гривень або 4,4% порівняно з тим же періодом минулого року.

Фонд направив 866 млн грн на підвищені щомісячні страхові виплати за квітень

Фонд соціального страхування України профінансував надання щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей за квітень 2020 року у повному обсязі.

Виплати отримали 205,4 тис. осіб, з яких потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань 195,7 тис. осіб, а також осіб, які мають право на виплати в разі смерті потерпілого – понад 9,7 тисяч.

Загальна сума нарахувань Фонду за цим напрямом за квітень склала 865,8 млн гривень, зазначені виплати було профінансовано у збільшеному розмірі відповідно до проведеного перерахунку на коефіцієнт 1,11.

Нагадаємо, розмір щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей відповідно до рішення Уряду було збільшено на 11% з 01 березня 2020 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux