Роль школи та дошкільних навчальних закладів у процесі соціальної адаптації та вихованні моральних цінностей майбутніх першокласників
опубліковано 24 жовтня 2019 року о 20:37

24 жовтня 2019 року на базі дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Малятко» Апостолівської міської ради відбувся семінар для завідувачів закладів дошкільної освіти Апостолівської громади на тему: «Роль школи та ДНЗ у процесі соціальної адаптації та вихованні моральних цінностей майбутніх першокласників».

Семінар розпочала завідувач методичним кабінетом відділу освіти виконавчого комітету Апостолівської міської ради Середіна Л.О., яка розкрила основні вимоги та напрямки роботи щодо наступності дошкільної та початкової освіти, відповідність Базового компонента дошкільної освіти віковим особливостям дітей старшого дошкільного віку та вимогам концептуальних засад реформування Нової української школи.

На захід завітала голова Апостолівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки Чабаненко Т.В., яка привітала учасників семінару і побажала плідної та творчої праці.

Про організацію освітнього простору старших дошкільників в ДНЗ розповіла Кравчик О.Г., завідувач ДНЗ «Малятко». Наголосила, що важливою особливістю організації освіти шестирічок є реалізація діяльнісного підходу та використання ігрових і проблемно-навчальних ситуацій, комунікативних технологій під час яких діти могли б, працювати індивідуально та разом, проявляти ініціативу, радитися один з одним, допомагати.

На семінарі була присутня заступник директора з НВР, Апостолівської ЗШ І-ІІІ ст. № 3 Ясковець Н.П., яка презентувала виступ «Реалізація принципів наступності між дошкільною та початковою освітою».

Лялька знову здивувала своїм виховним та розвивальним потенціалом. Учасники семінару під час виступу – презентації методиста ДНЗ «Малятко» Рудик Т.М. ознайомилися з використанням педагогічної технології «Лялька як персона» для розвитку психосоціальних навичок дітей дошкільного віку.

Доцільність використання ігрових технологій зі старшими дошкільниками учасники семінару побачили на відкритому занятті «У школу з радістю», яке провела вихователь старшої групи «Капітошка» Ковалевська Н.В. Вихователь на занятті формувала у своїх вихованців уявлення про школу, їх мотиваційну готовність до занять у ній; емоційний інтелект; комунікативно – мовленнєві навички.

Спільна праця музичного керівника Сидорчук Т.П. та вихователя Каптілової І.В. забезпечили яскравий виступ педагогів ДНЗ, дітей та батьків старшої групи «Перлинка».

Педагоги освітніх закладів громади взяли активну участь в обговоренні теми семінару, а також відзначили успіхи та проблеми спільної роботи з наступності.

Корисний досвід та позитивні емоції були невід'ємною частиною заходу.

Відділ освіти виконкому міської ради














Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux