Крокуємо до Європи: АТ «Дніпропетровськгаз» встановлює сучасне обладнання для аналізу якості газу
опубліковано 18 вересня 2020 року о 09:01

У с. Спаське Новомосковського району фахівці АТ «Дніпропетровськгаз» встановили перший в області стаціонарний пункт відбору газу, який дозволить спеціалістам більш точно і швидко проводити аналіз якості блакитного палива.

Якість газу контролюється на кожному етапі його доставки до кінцевого споживача. АТ «Дніпропетровськгаз» щомісяця перевіряє газ на відповідність нормам ДСТУ. За стандартом вміст метану повинен бути не менше 90%, а інші 10% – це складові компоненти природного газу. Загалом, на Дніпропетровщині 16 пунктів відбору блакитного палива.

 «Раніше процес забору проб був довшим: спеціалісти скручували манометр з труби, якою йде газ, встановлювали балон і забирали зразки. Тепер для цього проведений монтаж спеціального стаціонарного обладнання, в якому зонд знаходиться всередині діаметра труби, що підвищує ефективність та якість процесу відбору газу. Такий спосіб відбору газу – це європейський стандарт, до якого ми поступово приходимо», – говорить начальник лабораторії контролю якості газу АТ «Дніпропетровськгаз» Юлія Матченко.

Хімічні та фізичні властивості блакитного палива повинні відповідати стандартам на усьому маршруті газу. За цим щомісяця стежать спеціалісти компанії, тому кожен клієнт АТ «Дніпропетровськгаз» отримує якісний газ, що відповідає усім нормам та стандартам. Колір вогню в газовій конфорці свідчить тільки про правильне або неправильне згоряння природного газу, а не про його фізико-хімічні властивості.

Якщо вогонь жовтого або червоного кольору, значить, до пальника надходить недостатня кількість повітря і газ згоряє не повністю. У такому випадку і тепла виділяється менше, а значить, страви готуватимуться повільніше. Залишки їжі часто потрапляють у форсунки, забиваючи їх. Таким чином може змінюватися не тільки колір газу, а й збільшуватися об’єм споживання. Ще однією причиною може бути неправильне регулювання газових пальників або їх несправність з причин тривалої експлуатації.

Щоб запобігти неправильному згоранню газу, клієнтам необхідно стежити за циркуляцією свіжого повітря під час використання газу та регулярно перевіряти обладнання.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux