Благодійна акція «День спонтанного прояву доброти»
опубліковано 20 лютого 2020 року о 14:02

Людина починається з добра,

Із ласки і великої любові.

Із батьківської хати і двора,

З поваги, що звучить у кожнім слові.

Людина починається з добра,

З уміння співчувати, захистити

Це зрозуміти всім давно пора,

Бо ми прийшли у світ добро творити.

Людина починається з добра

Із світла, що серця переповняє.

Ця істина, як світ, така стара,

А й досі на добро нас надихає.

Життя дано на добрі справи - говорить народна мудрість, а для того, щоб люди не забували про таку рису, як доброта - є, принаймні, 17 лютого. Саме в цей день багато хто відзначає неофіційне свято - Всесвітній день спонтанного прояву доброти.

Точного визначення про те, хто започаткував традицію святкувати цей день, немає. За наявною інформацією, свій початок свято поклало в США, а в даний час здобуло популярність далеко за межами Америки. Свято не має політичного, релігійного або іншого забарвлення і покликане нагадати людству про роль добра в житті. Якщо ви хочете, щоб добро відчули як можна більше людей, які цього потребують - сходіть в дитячий будинок, інтернат, будинок для престарілих, притулок для тварин. Неважливо, що ви туди з собою візьмете велику користь може принести щира посмішка і бесіда, ніж привезені з собою подарунки або матеріальна допомога. Пам'ятайте, у всьому важливо проявляти щирість - вона справді цінна.

Сьогодні щорічно багато компаній та корпорацій проводять благодійні заходи, флешмоби, марафони тощо. Важлива відмінна їх риса цього дня - це спонтанність. Саме з цією метою до КЗК «Апостолівська міська бібліотека» завітали учні групи 25 КУХ ДПТНЗ АЦППРК разом із заступником директора з виховної роботи Савченко А.К. Вони взяли участь у благодійній акції «День спонтанного прояву доброти» та виступили в ролі посланців добра. Прослухавши коротку інформацію про цей день, учні почали виготовляти вітальні листівки, де були написані гарні, підбадьорюючі слова. Також бібліотекарями було запропоновано роздати перехожим підготовлені листівки, цукерки та гарячий чай або каву. Посланці доброти привітали це дійство гучними оплесками і розбіглись творити добро по центральній площі міста.

По закінченню акції багато хто просто почав посміхатись людям, дарувати їм гарний настрій, шматочок тепла та позитиву. Багато хто почав робити більше гарних справ, багато хто зруйнував внутрішні стереотипи, багато кого підбадьорили, подарували підтримку та потрібні слова, багато хто задумався, що гарні справи - то приємно, а ще приємніше їх робити, багато хто повірив у гарне майбутнє, багато хто побачив, що у нас найкраща, найактивніша молодь з світлими серцями та думками і багато хто чекає на продовження і воно буде!

Захід підготувала бібліотекар кафедри юнацтва Рибалкіна Ю.О., провела – бібліограф Демченко В.А.

Віра Лимаренко – директор КЗК «АМБ»

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux